onsdag 24. april 2013

Asiatisk fiskesuppe med laks og reker (oppskrift uten gluten)



Denne glutenfri suppen er supergod og har blitt en hverdagsfavoritt hos oss. Perfekt for en hektisk hverdag eller lunsj. Kokosmelken gjør den barnevennlig og gul curry er et ganske mildt krydder som egner seg godt for sarte ganer.

Ingredienser:
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
4 dl kokosmelk
1 dl fløte
7 dl vann
Buljong (jeg brukte 1 grønnsaksterning)
4 gulrøtter
3 vårløk
600 g laks uten skinn og ben (eller annen fisk)
100 g reker i lake (kan sløyfes)
1/2 ts korianderkrydder (kan sløyfes)
1 ts gul curry (kan sløyfes, men suppa blir litt tam etter min smak uten)
Frisk koriander
Salt, pepper og olivenolje til steking

Fremgangsmåte:
  1. Finhakk hvitløk og sjalottløk og stek løken blank på middels varme.
  2. Ha i kokosmelk, vann, buljong, korianderkrydder og gul curry og kok opp.
  3. Skjær gulrøtter og vårløk i tynne staver (fyrstikkstørrelse). La det småkoke i 5 minutter.
  4. Del laksen i terninger og la suppa småkoke i ca 10 minutter.
  5. Ta i fløten, frisk koriander og reker rett før servering
  6. Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar