onsdag 24. april 2013

Chilli con carne (oppskrift uten gluten)



Dette er en skikkelig fredagsfavoritt her hos oss! Den er litt sterk for den minste i familien, men vi serverer ris, rømme og avocado til og da oppleves ikke denne retten som like sterk.

Porsjoner: 4
Tid: 20 minutter + 1 time koking

Ingredienser:
400 g karbonadedeig
1 løk
3 fedd hvitløk
0,5 ts chilipulver
1 ss spisskummen
0,5 ts kanel
1 paprika
2 dl oksekraft
1 boks knuste tomater
1/2 boks ferske cherrytomater
1 ss tomatpuré
1 rød chili
1 ss brunsukker
1 boks røde kidneybønner
Litt mørk sjokolade
Salt og pepper

Ris, rømme, avocado og fersk koriander serveres til.

Fremgangsmåte:

  1. Stek karbonadedeigen.
  2. Stek løk og hvitløk til det er blankt. 
  3. Ha i krydder, karbonadedeig og paprika og stek 2-3 minutter.  
  4. Tilsett oksekraften, tomater, tomatpuré, brunt sukker og chili og kok opp. 
  5. Smak til med salt og pepper. 
  6. La chilien koke i minst 1 time, stort sett uten lokk. 
  7. Ha i bønner og sjokolade rett før servering. 
  8. Bon appétit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar