Dette er en skikkelig fredagsfavoritt her hos oss! Den er litt sterk for den minste i familien, men vi serverer ris, rømme og avocado til og da oppleves ikke denne retten som like sterk.
Porsjoner: 4
Tid: 20 minutter + 1 time koking
Ingredienser:
400 g karbonadedeig
1 løk
3 fedd hvitløk
0,5 ts chilipulver
1 ss spisskummen
0,5 ts kanel
1 paprika
2 dl oksekraft
1 boks knuste tomater
1/2 boks ferske cherrytomater
1 ss tomatpuré
1 rød chili
1 ss brunsukker
1 boks røde kidneybønner
Litt mørk sjokolade
Salt og pepper
Ris, rømme, avocado og fersk koriander serveres til.
Fremgangsmåte:
- Stek karbonadedeigen.
- Stek løk og hvitløk til det er blankt.
- Ha i krydder, karbonadedeig og paprika og stek 2-3 minutter.
- Tilsett oksekraften, tomater, tomatpuré, brunt sukker og chili og kok opp.
- Smak til med salt og pepper.
- La chilien koke i minst 1 time, stort sett uten lokk.
- Ha i bønner og sjokolade rett før servering.
- Bon appétit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar