fredag 7. juni 2013

Ruccolasalat med avocado

Denne salaten er superenkel og veldig god som tilbehør til kjøtt eller fisk. Pass bare på at det er god kvalitet på grønnsakene. Jo enklere salat, jo viktigere er kvaliteten synes jeg. Her kan du også supplere med mango om du ønsker en litt søtlig smak mot den bitre ruccolaen. Da bruker jeg å bytte ut dressingen med god olje, salt og pepper.

Nok til ca 4:

Ingredienser salat:
1 pk ruccola
6 ss pinjekjerner
2 spisemodne avocado
1 lime eller 1/2 sitron

Ingredienser dressing:
2 ss hvitvinseddik
1 ss honning
3 ss god olivenolje
1 ss Dijon-sennep
1/2 finhakket eller presset hvitløk
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:
1. Varm pinjekjernene på svak varme. De skal ristes ikke stekes. Når det dufter deilig er de ferdige!
2. Skjær avocadoen i relativt store biter og hell saft av sitron eller lime over.
3. Bland sammen ingrediensene til dressingen
4. Bland ruccolaen og avodacoen, hell over dressingen og strø over pinjekjerne til slutt.
5. Nyt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar