lørdag 29. juni 2013

Fritert torsk med gulrøtter og potetmos (oppskrift uten gluten)



Den perfekte mandagsmiddag! Jeg er veldig glad i panert fisk og det er veldig enkelt å panere også glutenfritt. De aller fleste dagligvareforretninger har glutenfritt mel og glutenfritt griljermel.

Antall: 2 voksne + 2 barn
Tid: 45 min

Dette trenger du:
  • 700 g torskefilet
  • 8 poteter (mellomstore)
  • 8 gulrøtter
  • 40 gr smør
  • 1,5 dl melk
  • ½ ts muskatnøtt
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper

Til panering:
  • Gluten fritt mel (jeg bruker semper fin mix)
  • egg
  • griljermel (glutenfritt)
  • salt og pepper 
Slik gjør du:

  1. Skrell og del gulrøttene på langs og bland med olje, salt og pepper i en ildfast form
  2. Stek i ovnen på ca 220 grader i ca 15-20 min
  3. Kok poteter i lettsaltet vann
  4. Kok opp melk, smør, salt og pepper i en kjele og mos sammen med potetene
  5. Smak til med revet muskatnøtt.
  6. Skjær fisken i biter
  7. Ha 3 skåler med mel, egg og griljermel og dypp fisken i den rekkefølgen 
  8. Stek filetene noen minutter på hver side


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar