lørdag 29. juni 2013

Grillspyd med torsk og rød pesto (oppskrift uten gluten)


Denne er perfekt for hverdagsgrillen i stedet for usunne pølser. Med tilbehør som barna er glad i kan jeg nesten garantere at dette blir en suksess.

Antall: 2 voksne + 2 barn
Tid: 20 min (+ minst 1 time til marinering) eller 5 min om du kjøper ferdig pesto (+ minst 1 time til marinering)

Dette trenger du:
600 g torsk

Til rød pesto (om du ikke kjøper ferdig fra delikatessebutikken da...):
100 g soltørkede tomater (i olje), finhakket
1/4 paprika, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss pinjekjerner (ristet)
50 g parmesan
1 1/2 dl olivenolje
Salt og pepper

Og slik gjør du:
1) Miks alle ingrediensene i en food processor, smak til med salt og pepper.
2) Kutt torsken i tynne strimler og legg i en bolle.
3) Hell pestoen over og bland godt. Mariner i en time eller la stå natten over.
4) Tre torsken på grillpinner (husk å væte trepinner så de ikke tar fyr) og stek i et par minutter.
5) Server med barnas favoritt-tilbehør. Vi liker hjemmelaget potetsalat og grønn salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar