Antall: 4 hamburgere
Tid: Ca 1 time inkl steketid
Dette trenger du:
2 store løk
250 g champignon
4 hvitløksfedd
150 g poteter
60 g valnøtter
50 g kikertmel
4 ss glutenfritt brødrasp
3 ss hakket bladpersille
Salt, pepper og olivenolje
Glutenfrie hamburgerbrød
Vestfold salat eller crispy salat
2 tomater
2 avocado
Event. aioli fra delikatessebutikken
Slik gjør du:
- Skrell potetene og skjær de i små terninger, kok de møre i lettsaltet vann
- Finnhakk løk og hvitløk - spar noe av løken som ringer til å ha på burgerne til slutt
- Skjær champignon i små biter
- Stek løken, sopp og halvparten av hvitløken til brunet.
- Bland løk, stekt hvitløk, sopp, poteter, valnøtter, bladpersille og brødrasp.
- Krydre med salt og pepper og tilsett kikertmel litt etter litt, bruk litt vann om deigen blir hard
- Lag 4 store burgere og stek disse på høy varme på hver side 1 minutt.
- Stek deretter burgerne på 180 grader i ca 15 minutter
- Mos avocado og bland med resten av hvitløken + salt og pepper etter smak.
- Server vegetarburgerne i grove hamburgerbrød med salat, tomatskiver, løkringer og avocadorøre.
- Ta eventuelt en dæsj aioli på toppen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar