lørdag 29. juni 2013

Vegetarburger med guacamole (uten gluten)

En vegetarburger er et ypperlig alternativ til den sedvanlige burgeren! Og synes du at vegetarburger er for tørt, ja da har du bare vært uheldig og smakt en mindre vellykket burger. Vegetarburgere kan nemlig være riktig så saftige og gode. Denne fant jeg oppskriften på i Aftenposten. Og med deilig guacamole og kanskje litt aioli til, blir i hvert fall denne god! Men husk glutenfrie hamburgerbrød.

Antall: 4 hamburgere
Tid: Ca 1 time inkl steketid

Dette trenger du:
2 store løk
250 g champignon
4 hvitløksfedd
150 g poteter
60 g valnøtter
50 g kikertmel
4 ss glutenfritt brødrasp
3 ss hakket bladpersille
Salt, pepper og olivenolje
Glutenfrie hamburgerbrød
Vestfold salat eller crispy salat
2 tomater
2 avocado
Event. aioli fra delikatessebutikken

Slik gjør du:

  1. Skrell potetene og skjær de i små terninger, kok de møre i lettsaltet vann
  2. Finnhakk løk og hvitløk - spar noe av løken som ringer til å ha på burgerne til slutt
  3. Skjær champignon i små biter
  4. Stek løken, sopp og halvparten av hvitløken til brunet.
  5. Bland løk, stekt hvitløk, sopp, poteter, valnøtter, bladpersille og brødrasp. 
  6. Krydre med salt og pepper og tilsett kikertmel litt etter litt, bruk litt vann om deigen blir hard
  7. Lag 4 store burgere og stek disse på høy varme på hver side 1 minutt.
  8. Stek deretter burgerne på 180 grader i ca 15 minutter
  9. Mos avocado og bland med resten av hvitløken + salt og pepper etter smak.
  10. Server vegetarburgerne i grove hamburgerbrød med salat, tomatskiver, løkringer og avocadorøre.
  11. Ta eventuelt en dæsj aioli på toppen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar